-->

6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Leica RTC360

6 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Leica RTC360 πριν προχωρήσετε στην αγορά 3D laser scanner

Πριν προχωρήσετε στην αγορά ενός 3D laser canner σίγουρα έχετε κάνει αρκετή έρευνα εστιάζοντας στις ανάγκες των εργασιών σας, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαφορετικών μοντέλων, την υποστήριξη που θα έχετε στην κάθε περίπτωση και φυσικά, έχετε τεστάρει και συγκρίνει ροές εργασίας, απόδοση και ποιότητα νεφών σημείων, λογισμικά κλπ. Και βέβαια, ακούσατε προσεκτικά τη γνώμη κάποιου γνωστού σας επαγγελματία που έχει σχετική γνώση και εμπειρία στην τεχνολογία 3D Scanning και έχετε συσχετίσει όλες τις πληροφορίες με το budget που έχετε στη διάθεση σας.

Σε αυτό το σημείο, είστε σίγουροι ότι έχετε, πραγματικά, όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποιος σαρωτής λέιζερ είναι καλύτερος για την επιχείρησή σας;

Ακολουθούν έξι πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον σαρωτή λέιζερ Leica RTC360 και θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στο να λάβετε την απόφαση να επενδύσετε στον σωστό, για εσάς, 3D laser scanner.

1. Συλλογή δεδομένων

Αν και οι τα τεχνικά φυλλάδια του RTC360 αναφέρουν ότι μπορεί να σαρώσει με την εξαιρετική ταχύτητα των 2 εκατομμυρίων σημείων ανά δευτερόλεπτο, στην πραγματικότητα σαρώνει με ακόμη υψηλότερο ρυθμό. Συλλέγει 4 εκατομμύρια ανά δευτερόλεπτο στο πεδίο υπό συνθήκες εργασίας στην υψηλότερη ρύθμιση. Μόνο 2 εκατομμύρια από αυτά τα σημεία καταγράφονται εν τέλει— τα καλύτερα σημεία. Ο σαρωτής εκπέμπει δύο παλμούς, έναν σε υψηλή και έναν σε χαμηλή ένταση, και καταγράφει το βέλτιστο σήμα, δίνοντάς σας καλύτερη κάλυψη σε γυαλιστερές και μαύρες επιφάνειες σε σύγκριση με άλλους σαρωτές λέιζερ.

2. Ποιότητα νέφους σημείων

Όταν μιλάμε για τον RTC360 η ρύθμιση «ποιότητας» δεν υπάρχει σαν εντολή. Οι 3D σαρωτές λέιζερ της Leica Geosystems έχουν ρυθμιστεί εργοστασιακά στο να συλλέγουν πάντα δεδομένα στην καλύτερη ποιότητα και δεν μπορούν να αλλάξουν. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η πυκνότητα ή η ανάλυση, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα ή την ακρίβεια των δεδομένων.

3. Οι φωτογραφίες

Η λήψη φωτογραφιών HDR (five-bracket) προσθέτει μόλις 1 λεπτό στο χρόνο σάρωσης, ενώ παράλληλα αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των απεικονίσεών σας.

4. Ο χρόνος

Ο RTC360 καταγράφει μια σάρωση χαμηλής ανάλυσης σε μόλις 26 δευτερόλεπτα και μια σάρωση μέσης ανάλυσης σε 51 δευτερόλεπτα. Μια πλήρης σάρωση υψηλής ανάλυσης απαιτεί μόλις 1 λεπτό 42 δευτερόλεπτα.

5. Έξυπνη σάρωση | Αφαίρεση «θορύβου»

Η λειτουργία διπλής σαρώσεως  του RTC360 μπορεί να αφαιρέσει αυτόματα κινούμενα αντικείμενα από μια στάση (άτομα που περπατούν κ.λπ.) με ελάχιστη αύξηση του χρόνου σάρωσης. Ο σαρωτής περιστρέφεται δύο φορές αντί για μία και πραγματοποιεί σύγκριση μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης σάρωσης. Τα δεδομένα που βρίσκονται στην ίδια θέση και στα δύο περάσματα παραμένουν στη σάρωση, ενώ τα ξένα δεδομένα αφαιρούνται αυτόματα, ελαχιστοποιώντας την ποσότητα <θορύβου> με αποτέλεσμα να  μειώνεται αισθητά ο χρόνος «καθαρισμού» που απαιτείται στο γραφείο. Αν και αυτή η δυνατότητα μπορεί να μην είναι πρακτική για τη σάρωση ενός δρόμου με πολλά αυτοκίνητα που κινούνται γρήγορα στην ίδια λωρίδα, παρέχει πολύτιμη εξοικονόμηση χρόνου σε τυπικές εφαρμογές BIM και κτιριακά κατασκευαστικά έργα.

6. Pre-registration via VIS

Μέσω της τεχνολογίας VIS (Visual Inertial System) οι σαρώσεις τοποθετούνται στο χώρο στην σωστή τους θέση, μειώνοντας  κατά πολύ τον χρόνο τόσο στην διαδικασία στο πεδίο αλλά κυρίως στην διαδικασία registration στο γραφείο, χωρίς τη χρήση tablet ή iPad. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα tablet ή iPad στο πεδίο <ενώνοντας> τις σαρώσεις επί τόπου, αξιοποιώντας τις πολλές δυνατότητες που είναι διαθέσιμες, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό.

Με τα πάντα ενεργοποιημένα—σάρωση σε υψηλή ανάλυση, λήψη φωτογραφιών HDR, χρήση δύο σαρώσεων για αφαίρεση κινούμενων αντικειμένων και συνένωση δεδομένων —μια πλήρης σάρωση διαρκεί 4 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα. Σε μια άμεση σύγκριση συνόλων δεδομένων και δυνατοτήτων, κανένας άλλος σαρωτής λέιζερ δεν πλησιάζει αυτόν τον χρόνο. Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα θα προσθέταμε τη βαθιά γνώση και η υποστήριξη που μπορεί να σας προσφέρει η ομάδα μας σε κάθε στάδιο της εργασίας σας.

Αν τα παραπάνω σας κίνησαν την περιέργεια και θέλετε να ξαναδείτε τον Leica RTC360 σε μια πλήρη παρουσίαση κλειστε το ραντεβού σας στο 2102815440

Αν πάλι αποφασίσετε ότι ένας άλλος σαρωτής λέιζερ ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας, εμείς θα χαρούμε να σας καλοσωρίσουμε στον κόσμο του 3D Scanning και να σας υποστηρίξουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε όλες τις λύσεις 3D Scanning εδώ

Στείλτε μας το αίτημα σας