-->

Blog

Νέο προϊόν Matterport CAD File Add-On

Ένα One-Click εργαλείο δημιουργίας CAD αρχείων που απλοποιεί τη ροή εργασίας σχεδίασης.
Η Matterport αυτοματοποιεί και διαμορφώνει το μέλλον, παρουσιάζοντας το Matterport CAD File Add-On. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό εργαλείο λήψης κατόψεων σε μορφή CAD αρχείων που λειτουργεί με έναν απλό κλικ, σχεδιασμένο για να διευκολύνει την ροή εργασίας στον χώρο του σχεδιασμού. Αυτή η καινοτομία επιτρέπει τη λήψη επεξεργάσιμων σχεδίων CAD απευθείας από τα ψηφιακά δίδυμα της Matterport, μειώνοντας αισθητά τον χρόνο σχεδίασης και τεκμηρίωσης.

Ξεκλείδωσε αμέτρητες δυνατότητες με το Leica Infinity.

Leica Infinity - Μια παραγωγική σουίτα εργαλείων που γεφυρώνει το πεδίο με το γραφείο.

Το Leica Infinity δεν είναι απλώς ένα λογισμικό γραφείου για επαγγελματίες. Είναι ένα εργαλείο αυξημένης παραγωγικότητας που βοηθά τον χρήστη να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των εργασιών πεδίου και γραφείου, σε επίπεδο που δεν είχε προηγουμένως φτάσει καμία άλλη εφαρμογή. Πρόκειται για ένα φιλικό λογισμικό, σχεδιασμένο για διαχείριση γεωχωρικών δεδομένων, επεξεργασία, ανάλυση, έλεγχο της ποιότητας και συνδυασμό των δεδομένων από διαφορετικά τοπογραφικά όργανα μέτρησης: χωροβάτες, γεωδαιτικούς σταθμούς, δέκτες GNSS, drones. Πλέον, προσφέρει και δυνατότητες διαχείρισης δεδομένων από επίγειους σαρωτές laser 3D επιταχύνοντας καθημερινές απλές και σύνθετες εργασίες των μηχανικών.

3D αποτύπωση & μοντελοποίηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων με χρήση 3D Σαρωτή Laser

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι καταιγιστική στο χώρο της βιομηχανίας, και μια από τις εφαρμογές που έχει φέρει στο προσκήνιο είναι η χρήση 3D σαρωτών laser scanner για την τρισδιάστατη αποτύπωση-απόδοση-μοντελοποίηση βιομηχανικών μονάδων και λοιπών σύνθετών εγκαταστάσεων. Η τεχνολογία 3D scannning έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στον τρόπο διαχείρισης και τεκμηρίωσης σε απαιτητικά βιομηχανικά περιβάλλοντα καθώς και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε αλλαγή/μετασκευή σε αυτά. Διαβάστε σε ένα σύντομο άρθρο για τα οφέλη της μεθόδου Scan2BIM στη σύγχρονη βιομηχανία, τους τρόπους που μπορείτε να αξιοποιήσετε την τεχνολογία 3D Scanning και εμπνευστείτε από σχετικά έργα που έχουν υλοποιηθεί σε βιομηχανικές μονάδες.

Customer Story | Παρακολούθηση πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Κηφισό

Σε αυτό το άρθρο μοιραζόμαστε τη συνεργασία μας με το Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας – Υδρογεωλογίας της Σχολής Μεταλλειολόγων – Μεταλλουργών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών στο πλαίσιο ενός δυναμικού έργου με επίκεντρο τον Κηφισό ποταμό και την ανάγκη ανίχνευσης και παρακολούθησης της στάθμης του νερού σε διάφορα σημεία του κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων. Με βάση αυτήν την επιτακτική ανάγκη, ξεκίνησε η υλοποίηση ενός καινοτόμου σχεδίου: H εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης στάθμης σε διαφορετικές τοποθεσίες κατά μήκος του ποταμού Κηφισού.

Εσείς θέσατε τους στόχους σας για το 2024;

Ξεκινάμε το νέο έτος δυναμικά, θέτοντας τους στόχους που θα μας οδηγούν για να βαδίσουμε επιτυχημένα το 2024!
Αν και το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, το αποτέλεσμα της συλλογικής μας προσπάθειας είχε θετικό πρόσημο. Προσαρμοστήκαμε στις εξελίξεις και σημειώσαμε πολυάριθμα επιτεύγματα. Εμείς, στη METRICA νιώθουμε περήφανοι για την oμάδα μας που μεγαλώνει και εξελίσσεται, τις συνεργασίες μας, τα καινοτόμα project στα οποία πήραμε μέρος, τις νέες λύσεις τις οποίες φέρμαε στην αγορά. Πάντα με την πολύτιμη υποστήριξη των πελατών και συνεργατών μας που τόσο ευχαριστούμε.

Συμμετοχή σε ημερίδα του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

Η ομάδα μας συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πάρνηθας, Σχοινιά και Προστατευόμενων Περιοχών Σαρωνικού Κόλπου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. την 1η Δεκεμβρίου 2023, στη Βίλα Καζούλη με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΤΟΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ».
Ο κ. Κοντόσταυλος Γεώργιος, Γεωλόγος, Μηχανικός Εφαρμογών της εταιρίας μας μίλησε για το έργο που έχουμε υλοποιήσει στο πλάισιο της δράσης και αφορά την προμήθεια & εγκατάσταση ολοκληρωμένης real-time εφαρμογής παρακολούθησης στάθμης & φυσικοχημικών παραμέτρων.

Ο Tobias Weil από τη Lufft στα γραφεία μας

Με χαρά μοιραζόμαστε την εμπειρία μας από τη φιλοξενία του κ. Tobias Weil, Business Development Manager Δυτικής Ευρώπης της εταιρείας OTT Hydromet Fellbach (LUFFT) στα γραφεία μας την προηγούμενη εβδομάδα!

Η επίσκεψή του μας έδωσε την ευκαιρία να ενισχύσουμε την στρατηγική συνεργασία μας και να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές στον κλάδο των περιβαλλοντικών εφαρμογών. Η συνεργασία με τον κ. Weil ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική και ενθαρρυντική. Μαζί με την ομάδα μας, επισκεφτήκαμε πελάτες και συζητήσαμε ενδελεχώς τις ανάγκες τους και τις λύσεις που μπορούμε να προσφέρουμε.

Υποκατηγορίες

Θέματα από το Blog μας