-->

Τεχνική Υποστήριξη

Συχνές Ερωτήσεις

Βρείτε απαντήσεις στα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Σχετικά με το δίκτυο μόνιμων σταθμών HxGN SmartNet

Τι είναι το HxGN SmartNet;
Η METRICA A.E. σε συνεργασία με τη Leica Geosystems AG έχει εγκαταστήσει το πανελλαδικό δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς HxGN SmartNet, το οποίο αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού δικτύου της Leica Geosystems AG, HxGN SmartNet. Το HxGN SmartNet είναι το πρώτο σε λειτουργία ιδιωτικό δίκτυο σταθμών αναφοράς GNSS (GPS – Glonass – Galileo και BeiDou) και μοναδικό σε υπηρεσίες δικτυακών επιλύσεων. Καλύπτει το σύνολο του Ελλαδικού χώρου με ακρίβεια RTK – NRTK (1 - 3 cm 3D).

Σχετικά με GNSS δέκτες δορυφορικού εντοπισμού

Γιατί δεν “βλέπω” δορυφόρους;
Αρχικά βεβαιωθείτε ότι η κεραία έχει συνδεθεί επιτυχώς με τον δέκτη. Στη συνέχεια μεταβείτε σε θέση με ανοιχτό ουρανό. Έχετε υπόψη πως ψηλά δέντρα, κτίρια, κτλ σας κόβουν δορυφόρους. Επίσης, τον αριθμό των ορατών δορυφόρων περιορίζουν και παρεμβολές από κεραίες ή καλώδια υψηλής τάσης. Πρέπει να γίνει εντοπισμός τουλάχιστον 4-5 δορυφόρων για να γίνει επίλυση RTK.

Σχετικά με γεωδαιτικούς σταθμούς - Total Stations

Πως μπορώ να κατεβάσω τα δεδομένα μου από Leica όργανο παλαιότερης γενιάς, μετά από τη μετάβαση μου σε υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows v10;
Τα Windows v10 δεν υποστηρίζουν τα παλαιότερης γενναίας καλώδια μεταφοράς δεδομένων, αλλά και τα αντίστοιχα λογισμικά. Για να μπορέσετε να κατεβάσετε τα δεδομένα από το όργανο σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε τις παρακάτω ενέργειες.

  • Προμηθευτείτε το νέο καλώδιο μεταφοράς δεδομένων από εδώ.
  • Επισκεφτείτε τη σελίδα myWorld και δημιουργείστε έναν λογαριασμό (Επιλέγετε «Εγγραφή» και ακολουθείτε τα βήματα, στο πεδίο αν είστε πελάτης της Leica θα επιλέξετε “Distribution Partner”, δηλαδή πελάτης μεταπωλητή).
  • Στην συνέχεια δηλώστε το όργανο σας εισάγοντας το Serial Number.
  • Στην καρτέλα My products -> Tools κατεβάστε τους Drivers του καλωδίου και εγκαταστήσετε τους στον υπολογιστή σας. 
  • Στην καρτέλα My products -> Tools κατεβάστε το δωρεάν λογισμικό Leica Instrument tools και ξεκινήστε την διαδικασία εγκατάστασης ως διαχειριστής.
  • Μετά την εγκατάσταση, εκκινήστε (ως διαχειριστής την πρώτη φορά) το πρόγραμμα Data Exchange Manager.
  • Τέλος συνδέστε το όργανο με το πρόγραμμα, επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις (θύρα επικοινωνίας, ρυθμός μεταφοράς δεδομένων κ.α.).

Θέματα από το Blog μας