-->

Το δίκτυο

Το HxGN SmartNet είναι η υπηρεσία διόρθωσης GNSS που βασίζεται στο μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών αναφοράς παγκοσμίως.  Επιτρέπει σε συσκευές με δυνατότητα GNSS να προσδιορίζουν γρήγορα θέσεις με ακρίβεια 1 - 2 εκατοστών. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο από μια υποδομή υψηλής διαθεσιμότητας και μια ομάδα επαγγελματικής υποστήριξης με εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στην αξιόπιστη παροχή της υπηρεσίας.

Ενεργοί συνδρομητές στο πεδίο

Σταθμοί Αναφοράς Full GNSS

Ευέλικτα πακέτα συνδρομών

έμπειρα στελέχη τεχνικής υποστήριξης

Πιστοποίηση

Το HxGN SmartNet είναι το μοναδικό δίκτυο το οποίο επιλύεται κάθε χρόνο από το Α.Π.Θ. και εξασφαλίζει μέγιστη ακρίβεια αλλά και σύμπτωση με τις συντεταγμένες του HEPOS της τάξεως των 4 χιλιοστών.
Πιστοποίηση δικτύου HxGN SmartNet από ΑΠΘ
Οι σταθμοί του δικτύου - Τελευταία ενημέρωση 11.10.2021
Οι σταθμοί του δικτύου HxGN SmartNet

Οι καινοτομίες

Το HxGN SmartNet είναι το μοναδικό δίκτυο σταθμών αναφοράς που προσφέρει στους χρήστες την δυνατότητα χρήσης των δορυφορικών σχηματισμών Beidou & Galileo στο σύνολο του Ελλαδικού χώρου με ακρίβεια RTK – NRTK (1 - 3 cm 3D).

Απευθύνεται σε όλους τους χρήστες γεωδαιτικών GPS, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και αυξάνει την παραγωγικότητα στο έπακρο (για συνδρομές RTK οι δέκτες πρέπει να υποστηρίζουν πρωτόκολλο GPRS – NTRIP).
Δικτυακή επίλυση (NRTK) VS Επίλυση από έναν σταθμό (RTK – Single Base)

Δικτυακή επίλυση (NRTK) VS Επίλυση από έναν σταθμό (RTK – Single Base)

Τα πλεονεκτήματα της πρώτης είναι σημαντικά, σε τεχνικό και τεχνολογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα η χρήση της προσφέρει στους χρήστες:

 • Μεγαλύτερο εύρος κάλυψης με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να εργαστεί σε όλη την επιφάνεια που επικαλύπτεται από κύκλους ακτίνας μεγαλύτερης των 60χλμ (GNSS δέκτες) με κέντρο τους σταθμούς αναφοράς.
 • Μεγαλύτερη ακρίβεια σε RTK δεδομένα, λόγω επίλυσης περισσοτέρων βάσεων με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται καλύτερη γεωμετρία (τριγωνισμοί).
 • Kαλύτερη αναίρεση στα ατμοσφαιρικά σφάλματα λόγω δημιουργίας ιονοσφαιρικών μοντέλων στην περιοχή κάλυψης των μόνιμων σταθμών αναφοράς.
 • Η διαχείριση των σταθμών αναφοράς ως δίκτυο από το λογισμικό Leica SpiderNet και η δυνατότητα εξαγωγής αναφορών (log reports) με πληθώρα λεπτομερειών ως προς την αξιοπιστία των μετρήσεων, την υγεία των δορυφόρων και άλλα πολλά.

Ενημερωθείτε σχετικά με τους δυνατούς τρόπους σύνδεσης στο δίκτυο HxGN SmartNet, καθώς και των μετασχηματισμών για μετατροπή συντεταγμένων στο Ελληνικό σύστημα ΕΓΣΑ 87.

 1. RTK – NTRIP, διορθώσεις πραγματικού χρόνου μέσω GPRS Internet.
 2. Post Processing δεδομένα για εκ των υστέρων επίλυση μετρήσεων στο γραφείο.
 3. Real Time DGPS via NTRIP διορθώσεις για βάσεις μεγαλύτερες από 60km (τυπικά) από τον κοντινότερο σταθμό αναφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://hxgnsmartnet.com/el-gr/

Σημείωση: Το δίκτυο απευθύνεται σε όλους τους χρήστες Γεωδαιτικών GPS ανεξαρτήτως κατασκευαστή και αυξάνει την παραγωγικότητα στο έπακρο (για συνδρομές RTK οι δέκτες πρέπει να υποστηρίζουν πρωτόκολλο GPRS – NTRIP). Η χρήση των υπηρεσιών του δικτύου συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων που διέπουν τη λειτουργία του. Οι όροι χρήσης είναι δημοσιευμένοι στους διαδικτυακούς τόπους www.metrica.gr και διατίθενται από την εταιρία METRICA A.E. σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Μπείτε στην κλήρωση για μια 60ωρη full gnss συνδρομή

Στρατηγικές συνεργασίες

 • Η συμφωνία με τη Leica Geosystems και το Smartnet Europe καθιστά το HxGN SmartNet μέλος του δικτύου της πρώτης με αποτέλεσμα τον διαρκή έλεγχο, υποστήριξη, την πλήρη πρόσβαση σε νέες εκδόσεις SW και στη νέα τεχνολογία.
 • Συνεργασία με το δίκτυο σταθμών αναφοράς της Βουλγαρίας HxGN SmartNet για ανταλλαγή δεδομένων.
 • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Ανταλλαγή δεδομένων και έλεγχος του δικτύου. Οι σταθμοί PONT, PRVK, LEMN, KASI, VLSM ανήκουν στο Ε.Α.Α. και ενσωματώθηκαν στο δίκτυο HxGN SmartNet βάσει σύμβασης. Επίσης σε συνεργασίας με το Α.Ε.Ε. εχουν εγκατασταθεί οι σταθμοί KRPS, NEAB και SKYR. Οι δέκτες αυτοί ανήκουν στο δίκτυο HxGN SmartNet και έχουν εγκατασταθεί σε σημεία που έχουν επιλεγεί από το Ε.Α.Α. το οποίο έχει μεριμνήσει για τη φιλοξενία και την τηλεμετρία τους.
 • Α.Π.Θ. – Συνεχής παρακολούθηση των σταθμών αναφοράς, δημιουργία ενιαίου μετασχηματισμού και πιστοποίηση του δικτύου.
 • Δεδομένα του δικτύου HxGN SmartNet λαμβάνουν επισήμως 2 πανεπιστήμια του εξωτερικού (University of Nevada, University of Arizona) προκειμένου να διεξάγουν έρευνες για την ανάπτυξη των σεισμικών μοντέλων παγκοσμίως, καθώς και το «Istituto Nazionale di Geofisica e Vulcanologia» με έδρα τη Bologna της Ιταλίας.
 • Παροχή δεδομένων του δικτύου για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς:  στο Πανεπιστήμιο Πατρών - Τμήμα Γεωλογίας, στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεωδαισίας, Τοπογραφίας και Χαρτογραφίας και Αστεροσκοπείο Pecný και στο Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα (Τμ. Γεωφυσικής). Στα πλαίσια των συνεργασιών αυτών ανήκει και η ένταξη 3 νέων σταθμών στο δίκτυο HxGN SmartNet στην περιοχή Αγρινίου-Μεσολογγίου.

Τα δυνατά σημεία του δικτύου HxGN SmartNet

Θέλετε να μάθετε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το δίκτυο HxGN SmartNet να ξεχωρίζει & γιατί το εμπιστεύονται ενεργά πάνω από 1500 επαγγελματίες για τις μετρήσεις τους;
Μπείτε στην κλήρωση για μια 60ωρη full gnss συνδρομή

Τι λένε για το δίκτυο HxGΝ SmartNet οι συνδρομητές μας

Δημοσιέυσεις σχετικά με το HxGN SmartNet

 • All
 • GPS GNSS
 • HxGN SmartNet
 • Δίκτυο SmartNet Greece
 • Τεχνική Υποστήριξη
 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
load more hold SHIFT key to load all load all

Θέματα από το Blog μας