-->

Ανιχνευτές υπόγειων δικτύων: Η τεχνολογία που εξασφαλίζει την ακεραιότητα των εκσκαφών

Πως θα ξεπεράσετε τα προβλήματα που προκύπτουν στις εργασίες εκσκαφών

Η σημασία της ακεραιότητας των εργασιών εκσκαφής & ο ρόλος των ανιχνευτών υπόγειων δικτύων

Η ανίχνευση υπόγειων δομών αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών κατασκευών. Η κατασκευή νέων κτιρίων και οδικών δικτύων, η ανακαίνιση και η επισκευή υπαρχόντων δομών, η ανανέωση δικτύων οπτικών ινών κα, προϋποθέτουν την άμεση πρόσβαση σε εξαιρετικά αξιόπιστες και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τη χαρτογραφική αποτύπωση των υπόγειων δικτύων. Μέχρι πρόσφατα, η ανίχνευση αυτή γινόταν με τη χρήση χειρωνακτικών μεθόδων, όπως η εκσκαφή και ο έλεγχος του εδάφους. Ωστόσο, η τεχνολογία των ανιχνευτών υπόγειων δομών έχει εξελιχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας πιο ακριβείς και γρήγορες λύσεις. Οι λύσεις ανίχνευσης / χαρτογράφησης υπόγειων δικτύων που προσφέρουμε αλλάζουν τον τρόπο εργασίας μέσω αποδοτικών ροών εργασίας από το πεδίο στο γραφείο και αντίστροφα προσφέροντας εξαιρετικά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Συστήματα αποφυγής καλωδίων - CAT

Η πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκσκαφής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για κάθε εμπλεκόμενο εργαζόμενο αφού πρέπει να υπολογίσει με ακρίβεια κάθε υπόγεια υποδομή πριν από οποιαδήποτε κίνηση.  Η αποφυγή ατυχημάτων κρίνεται αναγκαία σε κάθε περίπτωση αφού μπορεί να προκληθούν σημαντικά προβλήματα προσθέτοντας επιπλέον κόστη στο έργο. Για τον λόγο αυτό τα συστήματα ανίχνευσης καλωδίων αποτελούν το πλέον απαραίτητο εργαλείο για κάθε εργασία που απαιτεί εκσκαφή. Πρόκειται  φορητές συσκευές που χρησιμοποιούνται ευρέως για τον εντοπισμό και την αποφυγή υπόγειων υποδομών, όπως καλωδιώσεις και μεταλλικούς σωλήνες. Εύχρηστα και σχετικά απλά στη λειτουργία τους τα CAT έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες με διάφορα επίπεδα εμπειρίας και εξειδίκευσης. Είναι ιδανικά για βάθη έως 3 μέτρα προειδοποιώντας άμεσα τον χρήστη για την ανίχνευση οποιουδήποτε μεταλλικού αντικείμενου.

Ανακαλύψτε στη METRICA όλες τις λύσεις συστημάτων αποφυγής καλωδίων  με ποικίλες λειτουργίες και δυνατότητες επιλέγοντας αυτή που ταιριάζει περισσότερο στο δικό σας πεδίο εφαρμογών.

Εργαστείτε με ασφάλεια και ταχύτητα αυξάνοντας την παραγωγικότητα σας με τον Leica Ultra.

Διαμορφωμένος για απαιτητικά περιβάλλοντα τον καθιστούν ιδανικό ανιχνευτή αφού ρυθμίζεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο κάθε πεδίο. Διαθέτει βελτιστοποιημένες συχνότητες για περιβάλλοντα με συμφόρηση ενώ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει στοιχεία ακόμα και όταν παρεμποδίζεται η πρόσβαση. Η LCD οθόνη υψηλής ευκρίνειας με λειτουργία πυξίδας και βέλη καθοδήγησης καθώς η δυνατότητα σύνδεσης με δέκτη GNSS θα απογειώσουν την παραγωγικότητά σας στο πεδίο αποφεύγοντας κρίσιμα λάθη και ατυχήματα.


Δείτε εδώ ακόμα περισσότερες λύσεις συστημάτων αποφυγής καλωδίων της Leica https://www.metrica.gr/products/surveying-equipment/systimata-anixnefsis

 

Επιλέξτε έναν αξιόπιστο και προσιτό ανιχνευτή από την σειρά C.A.T 4 της RadioDetection και ανακαλύψτε όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν.

Έχουν στιβαρή κατασκευή ενώ διακρίνονται για την ευχρηστία και τις λειτουργίες τους προσφέροντας ακρίβεια σε κάθε μελέτη. Η ταυτόχρονη διπλή συχνότητα καθώς και η δυναμική προστασία υψηλής τάσης που διαθέτουν επιτρέπουν στον χρήστη τον εντοπισμό καλωδίων μικρής διαμέτρου όπως τηλεπικοινωνίες και φωτισμό δρόμου ακόμα και σε ηλεκτρικά θορυβώδεις περιοχές.
Ανακαλύψτε όλες τις λύσεις και τις δυνατότητες των ανιχνευτών της RadioDetection εδώ.

Η σημασία της χαρτογράφησης υπόγειων δομών με χρήση γεωραντάρ

Τα οφέλη του να γνωρίζουμε τι υπάρχει κάτω από την επιφάνεια του εδάφους είναι αναρίθμητα. Εκτός από την πολύ σημαντική σημασία της αποφυγής ατυχημάτων είναι εξίσου σημαντική και η εύρεση του σωστού σημείου κάθε εκσκαφής αποφεύγοντας περιττά σκαψίματα σε λάθος σημεία. Επιπλέον πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη και η χαρτογράφηση των υπόγειων δομών καθώς μας δίνει την ταυτότητα και την ακριβή θέση κάθε δομής όπως σωλήνες, καλώδια, οπτικές ίνες κ.α. ενώ σε συνδυασμό με τοπογραφικές μελέτες μπορούν να συνθέσουν εξαιρετικά στοιχεία για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου χάρτη υποδομών κοινής ωφέλειας.

Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη η χρήση γεωραντάρ. Τα ραντάρ διείσδυσης εδάφους (GPR) χρησιμοποιούν ραδιοκύματα για να δημιουργήσουν μια εικόνα του τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια, εκπέμποντας έναν παλμό ραδιοενέργειας από το θαμμένο αντικείμενο ο οποίος ανιχνεύεται από τον δέκτη. Τα αποτελέσματα που δείχνουν τη θέση και το βάθος των θαμμένων αντικειμένων, εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο και μπορούν να ενσωματωθούν σε χάρτες και άλλα παραδοτέα.
Τα γεωραντάρ χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των έργων εντοπισμού, κατασκευής και συντήρησης δημοσιών έργων όπως κτίρια, δρόμους, γέφυρες και σήραγγες, υδρολογικές μελέτες ακόμα και αρχαιολογικές έρευνες. Η ικανότητα του γεωραντάρ να εντοπίζει μεταλλικές και μη εφαρμογές, όπως πλαστικό, PVC και σκυρόδεμα, το καθιστά ένα ιδιαίτερα πολύτιμο εργαλείο για μια ευρεία γκάμα μελετών.

Επιλέξτε ανάμεσα στο ισχυρό γεωραντάρ Leica DS2000 η στο υψηλής ανάλυσης LMX150™ FINDAR® της RadioDetection και επωφεληθείτε από τα δυνατά χαρακτηριστικά τους και τις έξυπνες λειτουργίες τους.


Ανακαλύψτε όλες τις λύσεις που προσφέρει η METRICA, μιλήστε με την εξειδικευμένη ομάδα μας και βρείτε το σύστημα ανίχνευσης υπόγειων δομών που ταιριάζει στις ανάγκες και το budget σας.

Στείλτε μας το αίτημα σας & ζητήστε demo του εξοπλισμού που είναι κατάλληλος για την εφαρμογή σας