-->

Blog

HxGN SmartNet Global: Οι νέες υπηρεσίες για τους κατόχους δεκτών GNSS Leica
Την τελευταία δεκαετία, τα δίκτυα σταθμών αναφοράς όπως το HxGN SmartNet, έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο του Μηχανικού που χρησιμοποιεί δέκτη GNSS στο πεδίο, για να ολοκληρώσει την εργασία του. Τα δίκτυα έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο χρήσης των δεκτών GNSS και έχουν αυξήσει κάθετα την παραγωγικότητα, μειώνοντας παράλληλα το κόστος αγοράς και χρήσης εξοπλισμού.

Πως έχει γίνει αυτό;
  1. Δεν απαιτείται η αγορά δεύτερου δέκτη GNSS για λειτουργία Base-Rover
  2. Δεν απαιτείται η εύρεση γνωστού τριγωνομετρικού και η παρουσία ατόμου για την φύλαξή του
  3. Ο χειριστής απλώς ανοίγει τον δέκτη του, συνδέεται στο internet μέσω κινητής τηλεφωνίας και λαμβάνει αμέσως διορθώσεις. Πρακτικά η έναρξη της εργασίας γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η χρήση ενός δικτύου σταθμών αναφοράς είναι προβληματική, κυρίως εξαιτίας του κακού σήματος κινητής τηλεφωνίας, που διακόπτει την επικοινωνία του δέκτη με το δίκτυο ή ακόμη χειρότερα δεν επιτρέπει καθόλου την σύνδεση. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα έχει αναπτυχθεί η τεχνολογία PPP, η οποία επιτρέπει την λήψη διορθώσεων μέσω δορυφόρου η οποία όμως στο παρελθόν ήταν δύσκολη στη χρήση της, απαιτούσε μεγάλους χρόνους αρχικοποίησης και ήταν πολύ ακριβή.

Η Leica Geosystems, προχώρησε ένα βήμα μπροστά αυτή την τεχνολογία, δίνοντας την δυνατότητα στους χρήστες δεκτών της να διατηρούν την επίλυση για 10 λεπτά ακόμη κι όταν διακοπεί η σύνδεση στο internet  - RTK Bridging. Αυτή η λειτουργία παρέχεται μέσω του δικτύου HxGN SmartNet με πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα.

  • Ο χρόνος αρχικοποίησης έχει σχεδόν μηδενιστεί. Ο δέκτης απαιτεί μόνο 5 λεπτά την πρώτη φορά για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία.
  • Αν διακοπεί το internet στον δέκτη, διατηρείται η επίλυση για 10 λεπτά με ακρίβειες καλύτερες των 2,5 εκ. οριζοντιογραφικά.
  • Και το σημαντικότερο, η υπηρεσία παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στους συνδρομητές του δικτύου HxGN SmartNet με απεριόριστη, Full GNSS συνδρομή και έναν από τους παρακάτω δέκτες που χρησιμοποιούν το λογισμικό Leica Captivate:
Η νέα αυτή υπηρεσία ονομάζεται HxGN SmartNet+ και είναι μία από τις τρεις νέες υπηρεσίες της οικογένειας HxGN SmartNet Global που διατίθενται πλέον αποκλειστικά από το HxGN SmartNet, για δέκτες Leica.

Δείτε εδώ τον τιμοκατάλογο των διαθέσιμων συνδρομητικών πακέτων στο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς HxGN SmartNet.


Εργαστείτε έως 10 λεπτά με απώλεια σύνδεσης στο internet  οπουδήποτε στον κόσμο * ?

Η οικογένεια υπηρεσιών HxGN SmartNet Global περιλαμβάνει:

HxGN Smartnet+:
Πρόσβαση σε υπηρεσίες διόρθωσης δικτύου RTK 24/7 από περισσότερους από 5.300 συνδεδεμένους σταθμούς αναφοράς παγκοσμίως, μαζί με υπηρεσίες RTK Bridging  που καλύπτουν διακοπές internet έως και 10 λεπτά.

HxGN Smartnet PPP:
Απρόσκοπτη λήψη διορθώσεων μέσω δορυφόρου ή internet με ακρίβειες επιπέδου εκατοστών και καμία εξάρτηση από την κάλυψη RTK δικτύων, που σας συνδέει με υπηρεσίες διόρθωσης οπουδήποτε στον κόσμο.

HxGN SmartNet Pro:
Απεριόριστη υπηρεσία λήψης διορθώσεων που παρέχει την υψηλότερη διαθεσιμότητα και κάλυψη παντού στον κόσμο. Αυτή η ολοκληρωμένη λύση για χρήστες δεκτών Leica GS παρέχει διορθώσεις δικτύου RTK, υπηρεσίες RTK Bridging για την κάλυψη διακοπών και PPP χωρίς εξάρτηση από την κάλυψη RTK.
*Ισχύει μόνο για την υπηρεσία HxGN SmartNet PPP και την HxGN SmartNet Pro. Η υπηρεσία HxGN SmartNet+ απαιτεί σύνδεση σε τοπικό δίκτυο HxGN SmartNet
Εργαστείτε έως 10 λεπτά με απώλεια σύνδεσης στο internet  οπουδήποτε στον κόσμο * ?

Σας ενδιαφέρει;

Αν είστε κάτοχος δέκτη GNSS Leica και θέλετε να αποκτήσετε μία υπηρεσία HxGN SmartNet Global ή απλώς επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με την ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της METRICA στο 2102202130 ή στείλτε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν κάνετε τώρα την έρευνα σας για αγορά νέου δέκτη GNSS, μιλήστε με την ομάδα πωλήσεων και θα σας προτείνει το κατάλληλο πακέτο δέκτη RTK Rover & συνδρομής στο δίκτυο μόνιμων σταθμών αναφοράς HxGN SmartNet για τις εφαρμογές και τη χρήση που επιθυμείτε.

Επικοινωνήστε με την ομάδα μας.

Καλέστε στο 210 2815440 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος

Θέματα από το Blog μας